sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Naapurin hevonen...

Sarjassamme väsynyt Lymi & särkylääkkeet...
-------------

Tapahtumat sijoittuu Ouluun. Hengailen mun vanhempien luona ja isä ihmettelee kun naapurista kuuluu outoa mölyä. Lähen sit 'sattumalta' käymään siinä.
Kävelen tielle ja naapurin emäntä on just hakemas postia. Jutellaan hetki ja se emäntä selittää miten niillä on pieni kosteus ongelma pihalla.. Ehdotan et tuun kattoon et mikä siellä ois vikana.

Kävelen sinne pihalle ja kaamee suo haju... Niin kaamee haju.. Kävelen sitä pihaa ympäri ja mun tennarit uppoaa joka askeleella pari senttiä. Pudistan päätäni ja tekstaan isälle asiasta.
Kuulen pihan takanurkasta vinkumista. Naapurin emäntä on just lähteny viemään postit sisälle. Hiippailen hiljaa sinne ja sielt löytyy aitaan kiinnitettynä kaks pientä koiraa ja ei niin pieni hevonen.. Säikähän tosi pahasti sitä hevosta. Se nukkuu kylellään ja on tosi likanen. Koirat näyttää pikasen tutkimisen jälkeen olevan ok, mut kans likasia.

Lähen äkkiä pois sielt ja meen kertoon mun isälle. Se soittaa johonki ja sanoo sit puhelun jälkeen et me haetaan ne eläimet pois illalla. Varsinkin se hevonen.
Valmistellaan pihaa hetki ja katotaan että meidän ja naapureiden välinen aita liikkuu paikaltaan ja pois edelleen.

Kun naapurissa sammuu valot, niin pujahdan aidan raosta sinne pihalle. Meen suoraan niiden eläinten luokse. Taputan hevosta kaulalta ja pyydän et se nousis. Kerron et toisella pihalla oottaa kivoja ihmisiä ja heinää. Hevonen nousee heti ilosena pystyyn ja talutan sen meidän tontille. Päästän koirat irti ja ne juoksee perässä.

Päästään pihalle niin se aidan pätkä laitetaan takas paikalleen.. Ihan kuin mitään ei koskaan olis tapahtunut. Se hevonen haisee mäntysuovalle siitä osasta kroppaansa, mikä oli maata vasten ollut.
Mun äiti tulee ulos taputtaan sitä hevosta ja hyppää sen selkään. Sit ne laukkaa pientä ympyrää siinä pihalla, joka on ihmeesti laajentunu...

Nostan ne pikkuset koirat syliin ja pesun + ruuan kautta mennään kaikki kolme nukkumaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti